november 05, 2011

Fredagsmys

Hej på er. Hej. Hellou. Tjenare där nä fan. Tjoubalou..äh


Dagen Fredag, som på många arbetsplatser betyder helg, nä inte arbetsplatser. Då menar man ju Volvo och Saab och lager. Då menar man arbetsplatser där matlådorna varierar från halvtinade fiskpinnar till en Chateu de laval med en liten nubbe till. Där oset från Ullaredsparfymen möter Järpens bleka men lite biffiga doft. Där kön till microvågsugnen suger övertidstimmar. Där det ständigt står "På onsdagar tömmer vi kylen. Din mamma jobbar inte här" på kylskåpet. Där skyddsskor med mest slitning ger högst status på golvet. Där förmansskämten haglar som ett cornflakespaket mot golvet. Dagen fredag. 
Fredagen kan också betecknas aningen mer skärpt. Vi knäpper en skjortknapp till som Major Bengtsson på A3 i Hässleholm skulle sagt. Vi är lite bättre lite snyggare och vi vinner på den där skjortknappen. 
Flertalet företag=kontorslandskap med platta datorskärmar. Märk väl PLATTA. Sen får det finnas max 5 skärmväggar per var 25:e m2. Då snackar vi kontorslandskap. Här hänger vi kavajen oavsett vilken färg eller hur den passar på ryggstödet på lilla kontorsstolen. "Vi ansvarar ej för medtagna galgar" skulle kunna vara en hjälplös skylt. 
Idag är det "Casual friday" på Grown&Fullbloody. Nice stil. Tredje knappen upp och gärna chinos och ljus märkesskjorta..Dressman går bort. Killarna ser det direkt. 
Här är stället där man förbokar frukostfrallorna och bestämmer i ett excelblad exakt vilken lutning man vill ha på gurkarrangemanget och där långrocken är ett måste om vi eventuellt måste låtsasröka efter tredje Espresson. Eller så står vi där och fryser. Låtsasrökt och klar tar vi med häpnad första två trappstegen i ett för att verka "På språng" "En kille med ambitioner" En som alltid ligger steget före". Nåja.


Cash is king här och även denna fredag eller frajdej som vi läckert lärt oss. Vi caan ju knäääpt swenskaa. Vi börjar lätt lusa av oss dem som fortfarande använder Windows 10.5 och de som inte lärt sig bygga maps for google och synkat med sin pekskärm. Väl inne på webben möts vi i var sida av byggnaden i ett litet nätverk som vi mutat IT-killen att fixa. Det räckte med 2 lax för att få gubben tyst. Efter knappt tjugosex mail om vad som ska hända till helgen börjar det surras om lunch i kåken. Vissa ska ha gravad lax, en del plankstek med rosmarin och sen är hämtmat en ganska råkäck punkt på vår stressade vecka. Vi passar på att ringa något av barnen så att de tror att de har fått bestämma idag. Beställer nya Nokian till mig och frugan online och bokar tre squashtider. Fick en yxa och tre tältpinnar för att jag var miljonte kunden..Ruschar värsta..ruschen.


När lunchmenyerna kollats igenom ordentligt bestämmer vi oss för att runda stan istället. Kl 11.10 är vi ute och allt är GIVETVIS för att minska köerna. Vad gör man inte för att bidra till ett bättre samhälle. FreSCH n FIsh är vårat stamställe. Vi har givetvis caschen, kryddorna och karaktären för att ta en tvåtimmarsnalle idag. Ingen kollar oss. Ingen knäcker koden.
Max trillar in på Systemet  och vi andra efter..Sån röra där idag..Vi kör dyraste korgen vinner och Gerry plockar fett. Får tre rockers på vinsten. Garanterat. 
13.55 tillbaka på jobbet..Alla har nästan tagit sina kavajer på ryggstöden. Shit. Startar mailkonferans om avloggningstävling. Vi sitter typ en jävla halvtimme till. 


I hissen krockar våra bolagspåsar..Helg. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar