september 27, 2011

Trash

Grymt blås i stammarna på slätten idag. Trastarna låter som marackas i holkarna och man har tillfälligt lagt ner projekt "bygga bo". Vi kan säga att vi skjutit på starttiden lite i loppet utan föråkare.
Det sitter en tapper fiskare på bryggan. Huvudet är svagt lutat till vänster. Makten över den transparanta draglådan med grått lock är total. De enda namn på drag som poppar upp i mitt lätt tröga fiskehuvud är spinnare och wobbler. Inte för att jag ens med fusklapp skulle kunna klura ut vad de används till men ändå. Jag vet inte ens om han fiskar, metar eller kastar. Eller om det rent av är synonymer för samma sak.


Känns som han vigt denna dag till sitt största nöje. Frågan är om han stannar vid Lasse´s Fisk på hemvägen eller om gammelgäddan slamdyker och låter sig luras av wobblern eller spinnaren?
Någon som har säsong 2 av "Visst nappar det" med Bengt Öste liggandes?


Noterat;


Vi Peter Jidhe-älskare får äntligen mätta våra magar. Har oerhört höga förväntningar på "Pengarna på bordet". Visserligen en Måndagsrätt men lite som att få smågodis mitt i veckan.
*********
Sållar mig till skaran som tokgillar den lille spelevinken Erik Niva. Troligen landets bäste sportjournalist. Artikelserien "Fotboll efter döden" i Aftonbladet ger honom mer spelrum och det blir homerun direkt. Inte direkt oväntat.
*********
Smurfhysteri. Det var på tiden. De "tre äpplen höga" smurfisarna är mer på tapeten än både boostade rymdhjältar och helautomatiska massproducerade kioskvältarleksaker. Trots att det finns statsvetare som vill likna smurfsamhället vid en socialistisk utopi så kan man inte låta bli att bli lite nostalgisk. Min näverkorg full med dessa blåa figurer med vit mössa är dock spårlöst försvunnen. Synd att Saida inte hann maila tillbaka.
*********
5 min 58 sek är maxgränsen för att sitta i telefonkö tydligen. Därefter ökar risken för hjärtklappning, stress som i sin tur kan ge ångest och relationsproblem. Musiken i luren gör det bara värre. Panflöjtsmusik ska tydligen vara det läte som uppfattas som värst.
Själv så blir jag mer stressad av att fortsätta läsa Daily Mail.
*********
Frisörkedjan Head-spot annonserar priser på drop-in klippning "kort 250 kr, långt 290 kr". Utgår man ifrån att alla vill ha en kort frisyr och på så sätt tar mer betalt för att klippa mer hår eller? Om jag har långt hår och bara vill ta topparna, så hamnar jag alltså i en diskriminerande fälla eller? Om jag är korthårig och vill ha en längre variant så kostar det mig förtio spänn extra? Helt okej pris i så fall.
Intressant debatt. Tja.
**********
Systembolaget går för hemkörning och hundratusentals färdiga matkassar skeppas ut i Sverige varje vecka. Just leverans innanför dörren är senaste flugan inom området och det ökar för varje nanosekund. Bra eller dåligt? Hur lång tid tar det innan man kan beställa en promenad eller en harmonisk dröm till natten? Tror man skulle behöva införa en teknikfri månad istället för att fokusera på vem som ska ha föräldramånaderna. En tanke bara. Vi skulle förmodligen dö ut då.
Precis som dinosaurierna.
********
7-elevens reklamkampanj för kanelbullar "Just nu är vi lite på kanelen.." är ett lågvattenmärke. Herregud.
********
Nya Centerledaren Annie Lööf sa att "-Centern behövs mer än någonsin". Frågan är till vad?
********
Pocketböcker, pocketböcker, pocketböcker, pocketböcker, pocketböcker, självbiografier, pocketböcker, pocketböcker. Sanslöst. Finns det inga intagningskrav på förlagen eller har antalet undangömda författare krupit fram och ökat med blygsamma 700% på två år?
Nån som vet om Ole Lund Kirkegaard gjort nån mer uppföljare till Gummi-Tarzan
På pocket givetvis då i så fall.
********
Finns det egentligen några tekniska bevis på att det finns någon som sitter och filurar på Schackduellen? Ja, den där innan du kommer fram till TV-tablån. E4, E5, C3, F6. Där satt den. Håll i hatten schackvänner.
********


Session completed.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar