september 26, 2011

Dagens reflektioner

Dagen då vi alla plötsligt vill att Skåne ska tillhöra Sverige och inte Danmark, som alla andra dagar på året. Sedan vi erövrade detta landskap 1658 har gemenskapen, glädjen och segerruset sällan upplevts maffigare. Planenligt skruvades syltburken åt och Helsingborg tog med brodern MFF:s hjälpande hand hem SM-guldet i bussen och Olympia såg ut som en Springsteenkoncert i kvällsljuset. I botten är det ett sedvanligt getingbo med gastkramande sista-matcher. Höst, lera, kyla, vångavallen och benkapningar väntar svensk fotboll de nästkommande veckorna. Faran och rädslan att trilla ur Europas 19:e bästa liga är total. Ekonomi i kris, spelarflykter och snack om det givna återtåget lockar färre och färre sponsorer.


Det är väl bara Hallandsposten som teoretiskt inte räknat ut HBK ännu.
*********
Älmhult nämndes i KVP:s "Hänt under dygnet"-spalt i veckan.
"17.05 Fläskfilétjuvarna på Willy´s jagas fortfarande av polisen"
Scary.
*********
Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson: "-Vi har väldigt dåligt rykte"
Ofan.
*********
Robert Gustavssons "Gustavsson 3 tr" var ett sömnpiller. Trots hans skicklighet som röstförställare och förmåga att spela många olika karaktärer så var det en slätstruken buskishumor utan dess like.
Tur att "Starke man" på SVT1 vägde upp kvällen i träffsäker kommunhumor.
*********
Cykel-VM. Hmm. En miljard trikåklädda män lyckas trampa 25 mil på bockstyremojänger utan att vila. Som om det inte vore nog så direktsände SVT loppet i  sin helhet. Det är  mer eggande att se gräset växa eller målarfärg torka. Sverige kammade noll som väntat och förbundskaptenen sammanfattade mästerskapet så  här "-Det var inte totalt värdelöst".
Nehe. Vad var det då? Värdelöst bara kanske.
*********
Färjestad. Vad händer i kaffeburken?
*********
Lionel Messi är fortfarande världens genom tiderna bäste fotbollspelare. Slutdiskutterat.
*********
Serie A var varken förälskelse eller kärlek i helgen, Marcus Birro. Ett one-night-stand möjligen.
Obegåvat och känslokallt.
*********
Sista tjurfäktningen avklarad i Katalonien. Trist. Som om vi skulle lägga ner torneringarna runt om i Sverige för livsfarans skull? Nu blir det istället full fokusering på tomatkriget istället. Synd om alla nyutexaminerade banderiljärer som tvingas sadla om. Lite som att bjuda på gratis lunchbuffé på ramadan. Man vill så gärna, men sen går det liksom bara inte.
*********
Nytt gräsklipparhotell i mellansverige invigt. Måste tappat bort min inbjudan. Får man hälsa på hos sin klippo -08? Enkelrum med normal rumsstandard?
*********
"En man i Burlövs kommun larmade SOS när han bevittnade grannens försök att antända en gris. När
polisen kom till platsen visade det sig att grisen var något svedd och gjord av trä. Mannen erhöll dags
böter för att ej giltigt eldningstillstånd kunde uppvisas"
Goltuppen klarade väl sig antar jag. Hysénklass.
*********
Personer som bara är lite för mycket : Maria Montessami, Putin, Thomas Wernersson, Idol-Per Lernström, Linda Isaksson-Lindorff, Danny, Olof "Fotbollskanalen.se"Lundh
*********


Tackar Tackar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar